Opleidingen

Voor beginnende blaas- en slagwerkleerlingen heeft de KBH een opleidingstraject ontwikkeld om leerlingen door te laten stromen naar het Klein en Groot Harmonieorkest of de Melodie Percussiegroep.
Muziek maken is leuk, maar het is nog veel leuker om samen muziek te maken! Het is gezellig, maar je leert er ook erg veel van. Samen repeteren werkt zeer stimulerend.

Word lid van onze vereniging! Onze leden krijgen 15% korting op het lesgeld bij de Muziekschool De Bilts-Zeist. Deze korting is echt de moeite waard. Leden van onze vereniging kunnen een instrument bij de vereniging huren. Leerlingen die nog niet meespelen in het Klein Harmonieorkest krijgen gratis een instrument in bruikleen.

Doe ook mee aan:

• het Leerlingen Harmonieorkest
  • de Slagwerklessen
  • de Opleidings Melodie Percussiegroep

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen via opleidingen@biltseharmonie.nl.

Het Leerlingen Harmonieorkest is bedoeld voor beginnende muzikanten. Leerlingen kunnen meespelen nadat ze een paar maanden les hebben op een blaasinstrument. Als het A diploma (HaFaBra) behaald is, mag de leerling doorstromen naar het Klein Harmonieorkest.

Joost Visser is de dirigent van het Leerlingen Harmonieorkest en van het Klein Harmonieorkest.

Wie: beginnende muzikanten (blaasinstrumenten)
Wat: leren samenspelen in een orkest
Wanneer: vrijdagmiddag van 17.45 – 18.15 uur
Waar: gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: contributie

Slagwerklessen
Wil je op kleine trom of melodisch slagwerk leren spelen, dan ben je bij de Koninklijke Biltse Harmonie aan het juiste adres! De slagwerkleerlingen worden opgeleid op “kleine trom” via een interne slagwerkopleiding. De slagwerklessen worden individueel of in tweetallen gegeven. De slagwerkleerlingen leren ook spelen op andere slagwerkinstrumenten, zoals: grote trom, marimba’s, bekken, conga’s, timbales, beatring, drumstel etc.

Thuis oefen je op een zogenaamde “oefenpad”; dat geeft geen geluidsoverlast. Elke slagwerkleerling krijgt deze van de vereniging te leen. Ook krijg je twee trommelstokken. Alle slagwerkleerlingen moeten zelf hun lesboeken aanschaffen.
Tijdens de muziekopleiding staat plezier hebben in het maken van muziek centraal. Daarnaast moet de opleiding voor een leerling uitdagend zijn, hij/zij moet zich kunnen (blijven) ontwikkelen. De opleiding moet leiden tot resultaten in de vorm van het behalen van muziekdiploma’s. Het streven is dat elke leerling na 4 jaar het A diploma (HaFaBra) heeft.

Alle leerlingen worden opgeleid conform het raamleerplan HaFaBra-opleidingen. Dit houdt in dat er gestructureerd toegewerkt gaat worden naar een examen d.m.v. het verkrijgen van specifieke kennis en vaardigheden op “kleine trom”. Alle slagwerkleerlingen ontvangen twee maal per jaar een rapport over de vorderingen.

De lessen worden verzorgd door Jaap Firet op de maandagavond en door Marcel Heijnen op woensdag eind van de middag.

Wie: Leerlingen slagwerk
Wat: Individuele lessen (20 min) of duolessen (30 min)
Wanneer: Wekelijks, tijdstip in overleg
Waar: Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: €25 per maand

Heb je interesse in slagwerklessen? Maak dan een afspraak om een gratis proefles te volgen.

Opleidings Melodie Percussiegroep

Om de slagwerkleerlingen ook in groepsverband te kunnen laten samenspelen en de opstap naar de Melodie Percussiegroep soepeler te laten verlopen, is de Opleidings Melodie Percussiegroep opgericht. De OMPG repeteert onder leiding van Marcel Heijnen. Marcel is tevens dirigent van de Melodie Percussiegroep voor gevorderde muzikanten.

Wie: beginnende slagwerkers
Wat: leren samenspelen in een orkest
Wanneer: iedere woensdag van 18:30-19:15
Waar: Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt