Opleidingen

Voor beginnende blaas- en slagwerkleerlingen heeft de KBH een opleidingstraject ontwikkeld om leerlingen door te laten stromen naar het Klein en Groot Harmonieorkest of de Melodie Percussiegroep.
Muziek maken is leuk, maar het is nog veel leuker om samen muziek te maken! Het is gezellig, maar je leert er ook erg veel van. Samen repeteren werkt zeer stimulerend.

Word lid van onze vereniging! Onze leden krijgen 15% korting op het lesgeld bij de Muziekschool De Bilts-Zeist. Deze korting is echt de moeite waard. Leden van onze vereniging kunnen een instrument bij de vereniging huren. Leerlingen die nog niet meespelen in het Klein Harmonieorkest krijgen gratis een instrument in bruikleen (mits voorradig).

Doe ook mee aan:

  • het Leerlingen Harmonieorkest
  • de Slagwerklessen
  • de Opleidings Melodie Percussiegroep

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen via opleidingen@biltseharmonie.nl.

Het Leerlingen Harmonieorkest is bedoeld voor beginnende muzikanten. Leerlingen kunnen meespelen nadat ze een paar maanden les hebben op een blaasinstrument of een tijdje slagwerkles hebben. Als het A diploma (HaFaBra) behaald is, mag de leerling doorstromen naar het Klein Harmonieorkest.

Joost Visser is de dirigent van het Leerlingen Harmonieorkest en van het Klein Harmonieorkest.

Wie: beginnende muzikanten (blaasinstrumenten)
Wat: leren samenspelen in een orkest
Wanneer: vrijdagmiddag van 18.00 – 18.30 uur
Waar: gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: contributie

Slagwerklessen
Wil je op kleine trom of melodisch slagwerk leren spelen, dan ben je bij de Koninklijke Biltse Harmonie aan het juiste adres! Je wordt opgeleid op “kleine trom” via een interne slagwerkopleiding. Je leert daarnaast ook spelen op andere slagwerkinstrumenten, zoals grote trom, marimba’s, bekken, conga’s, timbales, beatring en drumstel. De slagwerklessen zijn individueel. Het streven is dat je binnen een jaar mee kunt spelen in de Opleidings Melodie Percussiegroep (OMPG) of het Leerlingen Harmonie Orkest (LHO). Deelname hieraan is inbegrepen bij het lesgeld.

Thuis oefen je op een zogenaamde “oefenpad”; dat geeft geen geluidsoverlast. Deze krijg je van de vereniging te leen. Ook krijg je twee trommelstokken. Je moet wel zelf je lesboeken aanschaffen.

Tijdens de muziekopleiding staat plezier hebben in het maken van muziek centraal. Daarnaast moet de opleiding voor een leerling uitdagend zijn, hij/zij moet zich kunnen (blijven) ontwikkelen. De opleiding moet leiden tot resultaten in de vorm van het behalen van muziekdiploma’s. Het streven dat alle leerlingen binnen 4 jaar het A diploma (HaFaBra) hebben.

De lessen worden Marcel Heijnen op woensdag- en vrijdagmiddag.

Wie: Leerlingen slagwerk
Wat: Individuele lessen (36 lessen van 20 min per jaar)
Wanneer: Wekelijks, tijdstip in overleg (woensdag of vrijdag)
Waar: Gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: €420 per jaar (10 periodes van €42)

Heb je interesse in slagwerklessen? Maak dan een afspraak om een gratis proefles te volgen.

Opleidings Melodie Percussiegroep

Om de slagwerkleerlingen ook in groepsverband te kunnen laten samenspelen en de opstap naar de Melodie Percussiegroep soepeler te laten verlopen, is de Opleidings Melodie Percussiegroep opgericht. De OMPG repeteert onder leiding van Marcel Heijnen. Marcel is tevens dirigent van de Melodie Percussiegroep voor gevorderde muzikanten.

Wie: beginnende slagwerkers
Wat: leren samenspelen in een orkest
Wanneer: iedere woensdag van 18:30-19:15
Waar: gebouw “De Harmonie”, Jasmijnstraat 6b, De Bilt
Wat kost het: contributie

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  | KvK-nummer: 40476652

Secured By miniOrange