Arie Roelofsen benoemd tot eredirigent tijdens afscheidsconcert

Op zaterdag 31 maart werd Arie Roelofsen benoemd tot eredirigent van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) tijdens zijn wervelende afscheidsconcert met de Melodie Percussiegroep (MPG). Het is de eerste keer dat deze titel uitgereikt wordt, en dit geeft aan hoe belangrijk Arie voor de KBH en in het bijzonder voor de MPG is geweest. Zoals de voorzitter het verwoordde was dit vanwege zijn  “tomeloze, enthousiaste, inspirerende inzet gedurende 29 jaar als instructeur/dirigent”.

Het HF Witte Centrum was goed gevuld met een enthousiast publiek van (oud)muzikanten, familie, vrienden en andere belangstellenden. De MPG presenteerde een heel gevarieerd programma samengesteld door Arie. Het was een mooie compilatie van de leukste en mooiste stukken die hij met de MPG gespeeld heeft, waaronder Riverdance (van het topconcours), Art of the Eagle en Black Sands (met blazers en strijkers), Feel it still (met zang) en enkele ‘gouwe ouwe’s’ zoals de Comedians Galop en de Sabeldans.

Daarnaast waren er nog drietal verrassingsoptredens. Voor de pauze was er een kort optreden van het gelegenheidsorkest “Arievival” dat bestond uit muzikanten die ooit gespeeld hebben in het voormalige leerlingenorkest  van Arie.  Na de pauze kwam de Marching Band van de KBH binnen met een feestelijke mars. Ook kwamen de oud leden van de MPG het podium op voor het stuk ‘Arievederchi’.

Tijdens het stuk ‘El Toro’ werd het dirigeerstokje letterlijk overgedragen aan de nieuwe dirigent Marcel Heijnen. Met twee aanstekelijke toegiften werd het indrukwekkende afscheidsconcert afgesloten.

Arie Roelofsen benoemd tot eredirigent tijdens afscheidsconcert

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  | KvK-nummer: 40476652

Secured By miniOrange