Melodie Percussiegroep

De bezetting van de Melodie Percussiegroep bestaat uit snaredrums, marimba’s, vibrafoons en andere melodische instrumenten en ongestemd slagwerk. Deze enthousiaste groep van ongeveer 20 muzikanten heeft een fraaie eigen sound, waarmee zij luisteraars zeer kan boeien. De MPG geeft regelmatig combinatie-optredens met andere ensembles maar ook eigen concerten, zoals de jaarlijkse Winterbeats. Ook speelt de MPG ieder jaar bij de zomerconcerten op landgoed Beerschoten. Bij de concerten van de MPG gaat het zowel om de beleving van het publiek als om de afwisselende en verassende muziek. Zo werkte de MPG in het verleden al samen met blaasensembles en zanggroepen en spelen zij naast specifieke slagwerkmuziek ook covers van pop- en filmsongs en zelfs een verzameling game-tunes.

De MPG doet regelmatig mee aan landelijk erkende KNFM concoursen of festivals. De groep komt uit in de eredivisie: de hoogste afdeling van de KNFM. Dat de MPG zich kan meten met de besten van Nederland, blijkt wel uit de laatste concoursdeelname in 2016. De MPG behaalde 87,5 punten, waarmee zij een felbegeerd wimpel verdiende plus deelname aan het Nederlands Kampioenschap waar zij 4e werd.

Een goede opleiding is noodzakelijk om een muziekinstrument goed te kunnen bespelen. Daarom verzorgt de KBH speciale slagwerklessen. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat leerlingen muziek maken met veel enthousiasme en plezier en zich thuis voelen bij onze vereniging. Samenspel is daarom erg belangrijk, wat bij de KBH kan in de Opleidings Melodie Percussiegroep.

De Melodie Percussiegroep staat onder leiding van dirigent Marcel Heijnen (m.i.v. 1 april.

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  |