Marchingband

De Marchingband is een groep van circa 50 enthousiaste muzikanten die zich speciaal heeft toegelegd op marsoptredens. Gekleed in strakke kleurrijke uniformen brengen de leden een boeiend en afwisselend muziekrepertoire. Zo speelt de band naast traditionele Engelse marsen ook moderne, lichte muziek. De krachtige uitstraling gecombineerd met het muzikale niveau maakt de Marchingband een graag geziene gast bij zowel binnen- als buitenlandse evenementen.

De optredens lopen uiteen van streetparades, bloemencorso’s en (historische) optochten tot door bedrijven georganiseerde evenementen. De band wordt ook regelmatig (terug)gevraagd bij optredens met een landelijk karakter zoals de Nijmeegse Vierdaagse en Nationale Veteranendag. Natuurlijk presenteert de Marchingband zich bij optredens in De Bilt en omstreken zoals de jaarlijkse Koningsdag en de avondvierdaagsen.

De Marchingband van de KBH had in 2002 de eer om de provincie Utrecht te vertegenwoordigen tijdens het koninklijk huwelijk van Willem Alexander en Máxima. In de Amsterdam ArenA speelde de band “Als ik boven op de Dom sta” dat speciaal voor deze gelegenheid was gearrangeerd.

De Marchingband staat onder de enthousiaste leiding van tambour-maîtres Sander de Vries en Max Knappstein. Spelen in de Marchingband is een mooie combinatie van muziek maken, leuke uitstapjes en een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

Voor meer informatie of boekingen klik hier.

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  |