Groot Harmonieorkest

Zo’n 75 muzikanten van alle leeftijden, die samen muziek maken, op een zo hoog mogelijk niveau, op het puntje van de stoel, in het gebouw De Harmonie, op vrijdagavond, onder inspirerende leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard……dat is het Groot Harmonieorkest. In de zgn. ‘derde helft’ luiden de orkestleden gezellig, onder het genot van een drankje en een hapje, het weekend in.

Het orkest werkt met elkaar toe naar (thema)concerten binnen en buiten de gemeente, of zelfs in het buitenland én landelijke KNFM concoursen (eerste divisie, was voorheen vaandelafdeling). Beleving, inspiratie en samenwerkingen staan net als bij het publiek hoog in het vaandel. Het repertoire is zowel klassiek als modern, maar vooral afwisselend, samenhangend.

In het orkest hebben we uitstekende eigen solisten, die concerten een extra dimensie kunnen geven.

Voor wie belangstelling heeft om mee spelen in het Groot Harmonieorkest: alle orkestleden beschikken tenminste over een landelijk erkende HaFa B-diploma of een gelijkwaardig niveau. Auditie bij de dirigent is een middel om het niveau te toetsen.

Op deze site vind je openstaande vacatures en de procedure om je aan te melden. Via het secretariaat kun je al je vragen stellen. Het GHO heeft eerder samengewerkt met artiesten als Rian de Waal (concertpianist), Bastiaan Ragas, Danny de Munk, Marco Bakker, Ernst Daniël Smid, Justine Palmelay, Denise Jannah en Laura Fygi. Ook heeft het GHO samengewerkt met onder andere het Westlands Mannenkoor, het Residentiekoor en de Dutch Swing College Band.

Van het orkest zijn ook diverse CD’s beschikbaar en filmpjes te zien opYouTube.

Dirigent Vincent van den Bijlaard heeft directie, klarinet en theorie der muziek gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook is hij componist en arrangeur, en is hij als dirigent verbonden aan het conservatorium en de universiteit van Amsterdam.

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  |