» Links   » Leden login

» Contact

Welkom bij de
KONINKLIJKE BILTSE HARMONIE!

Welkom op de website van de Koninklijke Biltse Harmonie! De Koninklijke Biltse Harmonie heeft zich sinds de oprichting in 1900 ontwikkeld tot toonaangevende muziekvereniging. Dankzij de grote aanwas van jeugdige muzikanten is de vereniging ondanks haar hoge leeftijd springlevend. Naast muziek maken op hoog niveau staat bij ons vriendschap en plezier hoog in het vaandel. Mede door de unieke combinatie van muzikale kwaliteiten en plezier/vriendschap mag de KBH zich met recht een unieke en bruisende vereniging noemen! Kijk op deze website, lees meer over onze geledingen en ontdek wat de KBH voor jou kan betekenen.

Winterbeats at the Movie
Op zaterdag 30 januari is de MPG losgegaan met alweer de derde editie van de succesvolle Winterbeats-reeks! In een uitverkochte zaal speelde de MPG een aantal nummers. Foto's staan op Facebook! Tevens is Winterbeats at the Movie het eerste concert in de Movies in Concert-concertreeks. Meer weten over deze concertreeks? Klik hier. Meer zien van Winterbeats? Bekijk hieronder de trailer van dit concert!

Koninklijke Biltse Harmonie participeert in project KunstOrkest
De Biltse Muziekschool start in oktober een intensieve samenwerking met drie basisscholen in de gemeente De Bilt (Wereldwijs, Werkplaats en Julianaschool), twee harmonieorkesten (Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie) en Stichting Reinaerde. Een grootste aanvraag voor dit project, onder de titel KunstOrkest, is zowel door Kinderen Maken Muziek, het Prins Bernhard Cultuurfonds als het kF Heinfond gehonoreerd. We gaan samen met de scholen een doorgaande leerlijn voor muziek ontwikkelen en uitvoeren, voor groep 3, 4 en 5. Het centrale thema van dit project is de overtuiging dat samen muziek maken verbindt.

Het KunstOrkest is een tweejarig project waarin leerlingen uit de middenbouw intensief muziekonderwijs krijgen. Groep 3 via hun eigen leerkracht, groep 4 door middel van lessen Algemene Muzikale Vorming en groep 5 krijgt les van docenten van de Biltse Muziekschool op het instrument van hun keuze. Ze kunnen kiezen uit viool, cello, trompet, klarinet, trombone en slagwerk. Iedere school start met een eigen orkest en voor de enthousiaste leerlingen van alle scholen is er het facultatieve KunstOrkest. Daarnaast wordt gestart met een muziekgroep voor de cliënten van Reinaerde. De Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie worden betrokken bij het ontwikkelen van het vervolgtraject voor kinderen die na een jaar door willen gaan met muziekles.

De leerlingen geven een aantal keer in het jaar een concert, waaronder een groot afsluitend concert in juni. Bij dit afsluitende concert maken de schoolorkesten, het KunstOrkest, de harmonieorkesten en de muziekgroep van Reinaerde samen muziek.

Lees voor meer informatie de lokale nieuwsbladen De Vierklank en De Biltsche Courant

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2016       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 03-02-2016