» Links   » Leden login

» Contact

Welkom bij de
KONINKLIJKE BILTSE HARMONIE!

Welkom op de website van de Koninklijke Biltse Harmonie! De Koninklijke Biltse Harmonie heeft zich sinds de oprichting in 1900 ontwikkeld tot toonaangevende muziekvereniging. Dankzij de grote aanwas van jeugdige muzikanten is de vereniging ondanks haar hoge leeftijd springlevend. Naast muziek maken op hoog niveau staat bij ons vriendschap en plezier hoog in het vaandel. Mede door de unieke combinatie van muzikale kwaliteiten en plezier/vriendschap mag de KBH zich met recht een unieke en bruisende vereniging noemen! Kijk op deze website, lees meer over onze geledingen en ontdek wat de KBH voor jou kan betekenen.

Forever Friends
Op zaterdag 2 juli vindt het volgende concert in de concertreeks Movies in concert plaats. Het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) verzorgt dan het concert “Forever Friends”. Speciaal voor de vrienden van de KBH brengt het orkest enkele nummers ten gehore. Daarnaast wordt in een oscar-achtige setting ook de Vriendenaward van 2016 uitgereikt! Wie kan zich na 2 juli "Vriend van het Jaar" noemen? Meer weten over dit concert of deze concertreeks? Klik hier of bekijk hieronder de trailer!

Bent u nog geen vriend van de Koninklijke Biltse Harmonie maar wilt u er wel bij zijn op 2 juli, dat kan! U kunt nu voor slechts € 30,00 "Instapvriend 2016" worden. Dan heeft u ook gratis toegang tot alle andere concerten van de Koninklijke Biltse Harmonie in 2016. Meer informatie en (instap)vriend worden? Klik hier!

Dubbelconcert op 30 april van blaaskwartet en bigband
In de serie ‘dubbelconcerten’ van de Koninklijke Biltse Harmonie en de Biltse Muziekschool, volgt op zaterdag 30 april alweer het derde concert. Dan treden het dubbel blaaskwintet van de KBH en de bigband van de muziekschool voor u op in theater ‘Het Lichtruim’. Het dubbel blaaskwintet is een speciaal voor deze gelegenheid gevormd ensemble van muzikanten op fluit, hobo, hoorn, fagot en klarinet. Hierbij spelen de individuele muzikanten een eigen partij, waarbij het dus belangrijk is om zowel de eigen stem te spelen als naar de negen andere stemmen te luisteren om tot één harmonieus geheel te komen. Uiteraard onder leiding van een dirigent, in dit geval Leon Bosch. De meeste muziek voor een dubbel blaaskwintet stamt uit de achttiende en negentiende eeuw. Het ensemble speelt als voorbeeld daarvan het uit vier delen bestaande ‘Petite Suite Gauloise’ van Louis Théodore Gouvy uit 1888. Maar ook dubbele blaaskwintetten gaan met hun tijd mee, zoals u kunt horen in het stuk van Neil Gardner getiteld ‘Kensington Gardens’. Deze suite is geschreven in 1990 en beschrijft een sfeervolle impressie van de Engelse tuinen rond Kensington Palace. Laat u meevoeren langs de Serpentine Fountains en het standbeeld van Peter Pan.

Na een korte pauze speelt daarna voor u de Bigband Kunstenhuis van de Biltse Muziekschool. Deze bigband, met muzikanten op saxofoon, trompet, trombone en een ritmegroep op piano, bas, drums en gitaar staat onder leiding van docente Anita van Soest en wordt gevormd door gevorderde leerlingen. Het repertoire is voornamelijk latin, swing en jazz. Dat wordt dus een swingend vervolg!

Kaarten kosten € 5,50 en zijn te verkrijgen via de Ticketshop van Theater Het Lichtruim. Het concert begint om 20:00 uur op zaterdag 30 april. Adres: Planetenplein 2 in Bilthoven.

Dubbelconcert blaaskwartet & bigband 30-4-2016

Koninklijke Biltse Harmonie participeert in project KunstOrkest
De Biltse Muziekschool start in oktober een intensieve samenwerking met drie basisscholen in de gemeente De Bilt (Wereldwijs, Werkplaats en Julianaschool), twee harmonieorkesten (Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie) en Stichting Reinaerde. Een grootste aanvraag voor dit project, onder de titel KunstOrkest, is zowel door Kinderen Maken Muziek, het Prins Bernhard Cultuurfonds als het kF Heinfond gehonoreerd. We gaan samen met de scholen een doorgaande leerlijn voor muziek ontwikkelen en uitvoeren, voor groep 3, 4 en 5. Het centrale thema van dit project is de overtuiging dat samen muziek maken verbindt.

Het KunstOrkest is een tweejarig project waarin leerlingen uit de middenbouw intensief muziekonderwijs krijgen. Groep 3 via hun eigen leerkracht, groep 4 door middel van lessen Algemene Muzikale Vorming en groep 5 krijgt les van docenten van de Biltse Muziekschool op het instrument van hun keuze. Ze kunnen kiezen uit viool, cello, trompet, klarinet, trombone en slagwerk. Iedere school start met een eigen orkest en voor de enthousiaste leerlingen van alle scholen is er het facultatieve KunstOrkest. Daarnaast wordt gestart met een muziekgroep voor de cliënten van Reinaerde. De Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie worden betrokken bij het ontwikkelen van het vervolgtraject voor kinderen die na een jaar door willen gaan met muziekles.

De leerlingen geven een aantal keer in het jaar een concert, waaronder een groot afsluitend concert in juni. Bij dit afsluitende concert maken de schoolorkesten, het KunstOrkest, de harmonieorkesten en de muziekgroep van Reinaerde samen muziek.

Lees voor meer informatie de lokale nieuwsbladen De Vierklank en De Biltsche Courant

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2016       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 23-04-2016