Snel naar:

» Contact

Welkom bij de
KONINKLIJKE BILTSE HARMONIE!

Welkom op de website van de Koninklijke Biltse Harmonie! De Koninklijke Biltse Harmonie heeft zich sinds de oprichting in 1900 ontwikkeld tot toonaangevende muziekvereniging. Dankzij de grote aanwas van jeugdige muzikanten is de vereniging ondanks haar hoge leeftijd springlevend. Naast muziek maken op hoog niveau staat bij ons vriendschap en plezier hoog in het vaandel. Mede door de unieke combinatie van muzikale kwaliteiten en plezier/vriendschap mag de KBH zich met recht een unieke en bruisende vereniging noemen! Kijk op deze website, lees meer over onze geledingen en ontdek wat de KBH voor jou kan betekenen.

Forever Friends
Op zaterdag 2 juli vindt het volgende concert in de serie Movies in Concert plaats. Het Groot Harmonieorkest van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) verzorgt het concert “Forever Friends”. Exclusief voor de vrienden van de KBH brengt het orkest o.l.v. Johan Boonekamp een avond vol muziek, zang en glamour. Tevens zal de eerste "Vrienden Award" worden uitgereikt aan één van onze trouwe vrienden. Wie kan zich na 2 juli "Vriend van het Jaar 2016" noemen? Laat u verrassen en kom genieten van deze avond! Meer weten over dit concert of deze concertreeks? Klik hier of bekijk hieronder de trailer!
Waar? In de "Centrumzaal" aan de Julianalaan 42 te Bilthoven
Wanneer? Zaterdag 2 juli vanaf 20.00 uur een warm ontvangst met koffie en thee

Uiteraard willen wij ook nieuwe vrienden de mogelijkheid bieden om onze concerten te bezoeken en misschien kunt u ons daarbij helpen. Als vriend mag u 3 gasten extra meenemen. Bent u nog geen vriend of bent u op dit moment donateur, dan kunt u nu voor slechts € 30,00 "Instapvriend 2016" worden. Ook heeft u dan gratis toegang tot alle andere concerten van de Koninklijke Biltse Harmonie in 2016.*

Reserveren is mogelijk door een mail te sturen naar reserveren@biltseharmonie.nl of via telefoonnummer 030-2284752.

Reserveert u dus snel voor maximaal 4 personen een gezellige plek aan één van de tafels. Meer informatie en (instap)vriend worden? Klik hier!

* Deze aanbieding is geldig voor 2016. Vanaf 2017 is het reguliere bedrag van (minimaal) € 60,- van toepassing. Als vriend van de KBH profiteert u van de vele voordelen zoals gratis concerten, tevens organiseren wij jaarlijks iets extra’s voor u.

Koninklijke Biltse Harmonie participeert in project KunstOrkest
De Biltse Muziekschool is in oktober 2015 een intensieve samenwerking gestart met drie basisscholen in de gemeente De Bilt (Wereldwijs, Werkplaats en Julianaschool), twee harmonieorkesten (Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie) en Stichting Reinaerde. Een grootse aanvraag voor dit project, onder de titel KunstOrkest, is zowel door Kinderen Maken Muziek, het Prins Bernhard Cultuurfonds als het kF Heinfonds gehonoreerd. We gaan samen met de scholen een doorgaande leerlijn voor muziek ontwikkelen en uitvoeren, voor groep 3, 4 en 5. Het centrale thema van dit project is de overtuiging dat samen muziek maken verbindt.

Het KunstOrkest is een tweejarig project waarin leerlingen uit de middenbouw intensief muziekonderwijs krijgen. Groep 3 via hun eigen leerkracht, groep 4 door middel van lessen Algemene Muzikale Vorming en groep 5 krijgt les van docenten van de Biltse Muziekschool op het instrument van hun keuze. Ze kunnen kiezen uit viool, cello, trompet, klarinet, trombone en slagwerk. Iedere school start met een eigen orkest en voor de enthousiaste leerlingen van alle scholen is er het facultatieve KunstOrkest. Daarnaast is gestart met een muziekgroep voor de cliënten van Reinaerde. De Koninklijke Biltse Harmonie en de Brandweerharmonie zijn betrokken bij het ontwikkelen van het vervolgtraject voor kinderen die na een jaar door willen gaan met muziekles.

De leerlingen geven een aantal keer in het jaar een concert, waaronder een groot afsluitend concert in juni. Bij dit afsluitende concert maken de schoolorkesten, het KunstOrkest, de harmonieorkesten en de muziekgroep van Reinaerde samen muziek.

Lees voor meer informatie de lokale nieuwsbladen De Vierklank      en      De Biltsche Courant

Koninklijke Biltse Harmonie. 1900 - 2016       /       Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt       /             Laatste Update: 22-06-2016