GHO Concertconcours ‘Grand Ballet Musical’

Het meest lichtvoetige concertconcours dat u ooit heeft gezien…

Haal uw dansschoenen maar uit de kast en begin maar alvast met strekken, want op zaterdag 13 oktober om 20:00 uur verzorgt de Koninklijke Biltse Harmonie een wervelend dansconcert in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. En alsof dat al niet spannend genoeg is, is het ook nog eens een concertconcours. Reden genoeg dus om de datum alvast in uw agenda te noteren!

Wat is een concertconcours?
Al decennia lang worden er op verschillende plaatsen in het land concoursen georganiseerd voor amateurmuziekverenigingen. Net als in de sportwereld, spelen muziekverenigingen in divisies en moeten zij van tijd tot tijd aantonen dat zij in deze divisie thuishoren. Traditioneel gezien is dit een zenuwslopende dag waar een orkest drie werken uitvoert die door een vakjury beoordeeld worden. Maar dat waren op dat moment meestal ook de enige luisteraars… Want zeg nou zelf, wie komt er nou naar een concert van drie werken?

Grand Ballet Musical
Alle reden dus om deze constructie aan te passen… De Koninklijke Biltse Harmonie zal onder leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard haar positie in de eerste divisie verdedigen met een concertprogramma met de titel ‘Grand Ballet Musical’. Allereerst wordt er op de klanken van het harmonieorkest door maar liefst zeven klassieke balletdansers en -danseressen gedanst. Ook komen er diverse dansparen op de planken voor latin en stijldans spektakels. Daarnaast kunt u genieten van een solodans in hiphop- en streetdancestijl, een flamencodanseres (solo!) en diverse moderne dansers. Ten tweede wordt er ook nog eens professioneel gezongen door niemand minder dan Bastiaan Sparnaay!

Dit mag u niet missen! Kaarten à €15,-  zijn beschikbaar via https://pretix.eu/KBH/. Graag tot ziens op zaterdag 13 oktober!

Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt  |